Jack-Up Rack and Pinion Drives


Wikov levert ruim 600 planetaire tandwielkasten voor het jack-up systeem voor offshore olie platforms

Wikov heeft op 5 maart 2013 een omvangrijk contract getekend met GustoMSC voor de productie en levering van tandwielkasten voor het jack-up systeem van voor meerdere olie platforms.

Dordrecht, 15 maart 2013 – Op 5 maart 2013 is Wikov, in nauwe samenwerking met De Graaf Aandrijvingen, er in geslaagd om het contract te krijgen van GustoMSC voor de productie en levering van inmiddels 600 planetaire tandwielkasten voor het jack-up systeem voor 11 olie platforms.

Alle tandwielkasten worden gecertificeerd door het onafhankelijke bureau ABS (American Bureau Shipping).

GustoMSC richt zich op het ontwerp, de engineering en de bouw van mobiele units (offshore platforms, kranen, schepen, survey submarines, etc.) voor de olie & gas industrie.
Een jack-up is een type olie platform dat bestaat uit een drijvende romp en drie of vier beweegbare poten die geschikt zijn om de romp boven het zeeoppervlak in hoogte te laten bewegen.
De drijvende romp zorgt voor het transport van de gehele unit naar de gewenste locatie met behulp van een sleepboot. Op de plaats van bestemming dalen de beweegbare poten tot deze op de zeebodem staan en vervolgens de romp uit zee laten verheffen. De planetaire tandwielkasten van Wikov drijven deze beweegbare poten aan waarop een groot tandheugel zit. Dit houdt in dat er 18 pinions, gemonteerd op de Wikov tandwielkasten, langs de tandheugel bewegen aan de buitenkant van elke poot.

Zie ook bericht op Wikov website.